пʼятницю, 7 вересня 2012 р.

21 століття вже наблизилося

Донедавна ми всі вважали, що розквіт ефірного телебачення, який прийшовся на 20-е століття вже давно пройшов. У містах щезли "дикі", обвішані як "курятники" антенами, фасади та дахи домів. Їм на зміну прийшло кабельне та супутникове телебачення. Замість двох або трьох каналів  з'явилася можливість дивитися десятки а то і сотні каналів телебачення. "Картинка" на екрані телевізора все покращувалася а оплата за "блага цивілізації" все росла. У міській метушні всі майже забули про людей у яких є власні будинки і насамперед про мешканців сіл та приміських районів а також людей похилого віку. За період, яий пройшов з часу виникнення телебачення до нашого сьогодення кардинально змінилась елементна база приймачів від ламп-транзисторов-мікросхем до процесорів а також види та якість сигналу. Людство дійшло до того, щоб змінити спосіб передавання інформації і це вимагає певних зуииль. Починаючи з осени 2012 року, за ініціативою Президента України Віктора Януковича окремим верствам населення були подаровані тюнери для цифрового телебачення.

Виникли окремі питання підключення у людей які потребують особливої уваги (соціально незахищені верстви населення, інваліди та люди похилого віку). 3 вересня у ДЕНЬ ЗНАНЬ до училища приїхав Голова автозаводської районної ради Володимир Коваленко з начальником Управління праці та соціального захисту населення Людмилою Глобою та заступником мера м.Кременчука Калашником з метою створити ініціативну групу з числа учнів-електромеханіків випускного курсу для надання такої допомоги населенню.



Знаючи, що електромеханіки вивчають такі предмети як "Основи електроніки", "Основи автоматизації виробництва", Вимірювання електричних та магнітних величин" було запропоновано створити навчальний проект з соціальною складовою, який ми назвали "Цифрова доба".
Така група була сформована в складі 15 учнівз групи МЕ-51 і керівником її був призначений викладач Валентин Костенко.

 
Оскільки група учнів випускна то ми придумали ключове запитання для нашого проекту: "Чи може науковий (технологічний) прогрес змінити твоє життя?"


2 коментарі: